VisWeerbericht: regenachtig snoekweer of zonnig witvissen?

Gedurende de week wordt het vaak gedaan: even kijken of het in het weekend mooi weer wordt om te gaan vissen? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden hebben Weerplaza en Sportvisserij Nederland al in 2010 een tool ontwikkeld: het 'VisWeerbericht'. Met het visweerbericht kun je makkelijk de weersverwachting bekijken voor jouw visstek. Gaat het regenen en zal ik gaan snoeken, wordt het lekker zonnig en ga ik witvissen of gaat het hagelen en sneeuwen met windstoten >100 km/u en kan ik beter een weekendje overslaan? Met deze vragen helpt het VisWeerbericht je!

Algemeen VisWeerbericht

Het visweer in Nederland wordt eerst op algemene wijze beschreven: een korte uitleg over de te verwachten weersomstandigheden met een kaartje van Nederland met hierop icoontjes voor 'Goed Visweer', 'Matig Visweer' of 'Slecht Visweer'. De kleur van het vis icoon (groen, oranje of rood) wordt door een aantal factoren bepaald: hoeveelheid neerslag, windsnelheid, temperatuur, luchtvochtigheid, zicht, bewolking, mate van UV-straling en kans op onweer. Dit algemene visweerbericht laat je op 3 verschillende dagdelen (ochtend, middag en avond) het weerbericht bekijken. Verder kun je het weerbericht 3 dagen in het voren raadplegen.

Visweer in NederlandBeeldcitaat: Weerplaza.nl - Visweer

Weersverwachting op jouw Visstek

Aangezien de meeste sportvissers zich niet druk zullen maken om de weersverwachting elders in Nederland, maar vooral baat hebben bij de lokale weersverwachting op de visstek, is er de handige optie om het lokale weer op de visstek te zoeken met behulp van de plaatsnaam of postcode. Wanneer je deze functie gebruikt, kun je de weersverwachting per uur zien voor de komende 3 dagen op jouw visstek! De weersverwachting bestaat uit een algemeen visweer icoon (goed/matig/slecht visweer), een beschrijvend icoon voor het weer (bewolkt/zonnig/regenachtig/etc...), temperatuur, windkracht en -richting, hoeveelheid neerslag en de kans op neerslag.

Lokaal Visweerbericht
Beeldcitaat: Weerplaza.nl - Visweer

Verder krijg je een overzicht van de weersverwachting voor de komende 14 dagen op jouw visstek te zien. Deze 14-daagse visweersverwachting laat wederom het visweer icoon zien, de minimum en maximumtemperaturen van de dag, een beschrijvend icoon van de verwachting (bewolkt/zonnig/onweer/etc...), de hoeveelheid neerslag en de windrichting en windkracht.
Tot slot krijg je ook de huidige regenradar te zien, om te kijken waar de neerslag op korte termijn zal vallen.

Visweerbericht

Het visweerbericht is een handige tool voor iedere sportvisser, die op eenvoudige wijze de de weersverwachting voor zijn visdag wil weten. De nauwkeurige beschrijving van het weer en de gedetailleerde vooruitzichten laten de sportvisser niet meer voor een onverwachtse regenbui staan en zullen ervoor zorgen, dat je niet meer voor niets thuisblijft 'omdat het weer er niet zo mooi uitziet'.

Het visweerbericht is hier te raadplegen: VisWeerbericht.