Film: Holland - Natuur in de delta

Sportvisserij en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De film ’Holland - Natuur in de delta’, die op 24 september 2015 in première gaat, belicht de Nederlandse natuur in de deltagebieden op unieke wijze. Daar waar je als sportvisser slechts het oppervlak van een water ziet, geeft Holland - Natuur in de Delta de mogelijkheid om ook eens onder het wateroppervlak te kijken. De (driedoornige) stekelbaars is, naast de zeearend, bever, haas en het pimpernelblauwtje (een vlinder) een van de hoofdrolspelers. Holland - Natuur in de Delta is de opvolger van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis.
Hieronder kunt u de trailer bekijken.


Bron: Dutch FilmWorks, EMS Films

Waarom zou elke sportvisser deze film moeten zien?

Naast dat veel sportvissers ook natuurliefhebbers zijn, speelt het driedoornige stekelbaarsje een hoofdrol in de film. De film laat het paringsritueel zien van de driedoornige stekelbaars: de felgekleurde mannetjes maken hierbij eerst een nest, vervolgens proberen ze vrouwtjes te lokken om eitjes in het nest af te zetten, hierna bevruchten ze de eitjes om tot slot het nest te bewaken tot de eitjes uitkomen en er weer een nieuwe generatie driedoornige stekelbaarsjes is geboren.

Naast de beelden van deze kleine felle stekelbaarsjes zie je in Holland - Natuur in de Delta ook prachtige beelden van de grotere (zoetwater)vissen uit het Deltagebied: de snoek, karper en ook de meerval zullen de revue passeren. Een mooie kans om van dichtbij de wereld, waarin deze vissen leven, te bekijken! Om hiervan een impressie te krijgen, word je hieronder vast warm gemaakt met enkele promo-beelden van de onderwaterwereld in de Hollandse Delta!


Bron: Sportvisserij Nederland, EMS Films

Heeft deze film een vervolg?

Jazeker, Holland - Natuur in de Delta is de tweede natuurfilm van de trilogie, waarin De Nieuwe Wildernis deel 1 was. De reeks wordt eind 2017 voltooid met de film Waddenland - Living on the edge. Ongetwijfeld ook voor alle sportvissers de moeite waard!